Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tas hidhni së bashku uthull orizi, 1 lugë çaji sheqer kaf dhe 1/4 lugë çaji kripë.
2.Duke përzier mirë përbërjen në tas dhe duke përdorur një heqës lëkure perimesh, i prisni karrotat në shirita të gjatë.
3.Shtoni specin e kuq dhe lereni të gatuhet për rreth 20 minuta.
4.Lereni deri sa të thahet dhe shtoni nenexhikun.
5.Ndërkohë, në tas të vogël, hidhni së bashku supë pule, salcë peshku, dhe 1/4 filxhan sheqer kaf.
6.Marinoni mishin e derrit me kripë dhe piper.
7.Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tigan dhe shtoni mishin e derrit.
8.Lereni mishin të skuqet për 6 – 8 minuta duke e kthyer nga të gjitha anët dhe hidheni në një pjatë.
9.Shtoni përzierjen e supës dhe atë të specit në një tenxhere dhe vereni të ziejë derisa sheqeri të shkrijë, reth 2 -3 minuta.
9.Shtoni mishin dhe gatuajeni 1-2 min.
10.Mishin sherbejeni me orizin që keni zier më herët dhe karrota.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment