Musaka me patëllxhan
Përgatitja Patëllxhanët i presim në feta të holla dhe i skuqim lehtë në vaj ulliri derisa të marrin ngjyrë të artë. I lëmë mënjanë. Në një tigan tjetër, skuqim qepën dhe hudhrat deri sa të zbuten, më pas shtojmë...
Përgatitja Patëllxhanët i presim në feta të holla dhe i skuqim lehtë në vaj ulliri derisa të marrin ngjyrë të artë. I lëmë mënjanë. Në një tigan tjetër, skuqim qepën dhe hudhrat deri sa të zbuten, më pas shtojmë...
Gatuani specat lehtësisht në një tigan të madh që nuk ngjit për rreth 5 minuta – uji i tyre duhet të ndalojë ngjitjen në tigan. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni edhe për 1 minutë, më pas shtoni mishin e viçit,...
1.Grijmë lakrën në pjesë të imta dhe e skuqim në vaj. I shtojmë erëza dhe piper. 2.Ndërkohë vemë orizin të ziejë. 3.Në një enë tjetër skuqim qepën dhe preshin e grirë në formë katrore. 4.Hedhim karotën e prerë në...
1.Qëroni patëllxhanët dhe pritini për së gjati , hidhuni kripë dhe lërini të qëndrojnë pak. 2.Rrrihni të bardhat e vezëve, shtoni të kuqet e vezëve dhe çdo fetë patëllxhani rrotullojeni në miell, pastaj në vezë dhe skuqeni. 3.Për mbushje...
1.Ngrohni vajin e ullirit dhe perzijeni qepën sa të zbutet.2.Shtoni mishin e grirë, karrotën dhe selinonë.3.Kaurdiseni derisa mishi të bëhet ngjyrë kafe dhe të kenë shteruar lëngjet. Shuajeni me verë dhe lëreni të avullojë.4.Shtoni salcën ,kripë ,piper ,2 gota...
Ruaj Recetën