Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Gatuani specat lehtësisht në një tigan të madh që nuk ngjit për rreth 5 minuta – uji i tyre duhet të ndalojë ngjitjen në tigan. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni edhe për 1 minutë, më pas shtoni mishin e viçit, duke e copëtuar me një pirun dhe gatuajeni derisa të marrë ngjyrë kafe.
Hidhni thjerrëzat, gjysmën e rigonit, salcën dhe pak ujë. Ziejini për 15-20 minuta derisa thjerrëzat të zbuten, duke shtuar më shumë ujë nëse keni nevojë.
Ndërkohë, ngrohni grilën në nxehtësi Mesatare. Vendosim fetat e patëllxhanit dhe domateve në një tepsi që nuk ngjit dhe i lyejmë me vaj.
Spërkateni me rigonin e mbetur dhe pak erëza, më pas piqeni për 1-2 minuta nga secila anë derisa të karbonizohet lehtë – mund t’ju duhet ta bëni këtë në dy radhë. Përzieni gjysmën e djathit me kosin dhe pak erëza.
Ndani masën e viçit në 4 pjata të vogla të rezistente ndaj nxehtësisë dhe vendosini sipër patëllxhanët dhe domatet e prera në feta. Hidhni sipër kosin dhe spërkatni me rigon shtesë, parmixhan dhe arrëmyshk.
Piqeni në grilë për 3-4 minuta derisa të fillojë të lëshojë flluska. Shërbejeni me sallatë, nëse dëshironi.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento