Sugjerojmë:

Musaka me lakra dhe presh

1 lakër e madhe
1 qepë
2 presh
2 karrota
400 gr mish të bluar
1 filxhan oriz
4 vezë
1 gotë qumësht
Erëza, Piper

1.Grijmë lakrën në pjesë të imta dhe e skuqim në vaj. I shtojmë erëza dhe piper.

2.Ndërkohë vemë orizin të ziejë.

3.Në një enë tjetër skuqim qepën dhe preshin e grirë në formë katrore.

4.Hedhim karotën e prerë në rende dhe pas disa minutash i shtojmë mishin e bluar.

5.Kur mishi të jetë skuqur i shtojmë orizin e zier, erëzat dhe piperin.

6.Në një tepsi vemë gjysmën e lakrës, sipër i vendosim fetat e mishit, vemë një tjetër shtresë lakrash pastaj u hidhet përzierja e vezëve dhe e qumështit.

7.Me pirun duhet të shpohet në disa vende, në mënyrë që përzierja të depërtojë nëpër tërë masën dhe të piqet në 220 gradë.

8.Shërbehet me kos ose ajkë.

Lini një koment