Një ëmbëlsirë ekzotike, me aromën e vendosur të shafranit që i jep ngjyrën karakteristike, perfekte për t’u shërbyer në periudhën e të nxehtit veror. Kjo ëmbëlsirë me mango është gati në gjysmë ore, shërbehet e ftohtë dhe mund të ruhet edhe në ngrirje.
Përbërësit:
1 bustinë shafran Indie
300 gr qumësht i kondensuar
50 ml pana e freskët
Përgatitja:
Përgatisni kremin. Shtoni gjysmën e panës në një tenxhere, ngroheni në zjarr, shtoni bustinën me shafran dhe përziejini mirë. Fikni zjarrin, lëreni të vaket për pak dhe shtoni 300 gr qumësht të kondensuar.
Përgatisni purenë e mangos. Lani një mango rreth 300 gr, qërojeni, hiqini bërthamën, pritini tulin në copa, frulojeni me një mikser derisa të përftoni një pure kremoze dhe homogjene.
Kompletojeni dhe shërbejeni. Bashkoni pureën e mangos me përzierjen e panës me qumësht të kondensuar, përziejeni mirë përbërjen me një lugë druri, transferojeni nëpër gota dhe vendoseni në frigorifer.
Lërini në ngrirje ëmbëlsirat për të paktën 8 orë, hiqini nga frigoriferi 10 minuta para se t’i shërbeni dhe dekorojini sipas dëshirës me copa të freskëta mangoje.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment