Një ëmbëlsirë ekzotike, me aromën e vendosur të shafranit që i jep ngjyrën karakteristike, perfekte për t’u shërbyer në periudhën e të nxehtit veror. Kjo ëmbëlsirë me mango është gati në gjysmë ore, shërbehet e ftohtë dhe mund të ruhet edhe në ngrirje.
Përbërësit:
1 bustinë shafran Indie
300 gr qumësht i kondensuar
50 ml pana e freskët
Përgatitja:
Përgatisni kremin. Shtoni gjysmën e panës në një tenxhere, ngroheni në zjarr, shtoni bustinën me shafran dhe përziejini mirë. Fikni zjarrin, lëreni të vaket për pak dhe shtoni 300 gr qumësht të kondensuar.
Përgatisni purenë e mangos. Lani një mango rreth 300 gr, qërojeni, hiqini bërthamën, pritini tulin në copa, frulojeni me një mikser derisa të përftoni një pure kremoze dhe homogjene.
Kompletojeni dhe shërbejeni. Bashkoni pureën e mangos me përzierjen e panës me qumësht të kondensuar, përziejeni mirë përbërjen me një lugë druri, transferojeni nëpër gota dhe vendoseni në frigorifer.
Lërini në ngrirje ëmbëlsirat për të paktën 8 orë, hiqini nga frigoriferi 10 minuta para se t’i shërbeni dhe dekorojini sipas dëshirës me copa të freskëta mangoje.
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Lini një koment