Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Presim në copëza të vogla perimet dhe i zieni.
Zieni vezën dhe marrni vetëm të verdhën e vezës.
Pasi perimet dhe veza janë zier futini në mikser të verdhën e vezës dhe perimet dhe bëni një pure jo shumë të trashë pasi do t’i shtoni dhe drithërat.
Pasi keni fruluar ingredientët dhe keni arritur një pure jo fort të trashë merreni dhe hidheni në një tenxhere të vogël.
Shtoni dhe i përzieni me rrahësen manuale të vezës që mos me krijohen kokrriza.
Mos harroni pureja duhet të jetë e nxehtë në mënyrë që drithrat të shkrihen mirë.
Në fund i shtoni dhe pak vaj ulliri.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Peshku është shumë i rëndësishëm për dietën e vogëlushit tuaj sepse është i pasur me omega 3, një yndyrë që ndihmon në zhvillimin e trurit. Për këtë arsye është e rëndësishme të gjeni mënyrën më të mirë për t’ja...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento