Sugjerojmë:

Disa këshilla si të gjeni ekuilibrin për të jetuar shëndetshëm

Kushtojini të paktën gjysmë ore në ditë aktivitetit fizik, të përshtatshëm si për humbjen e peshës ashtu edhe për zgjatjen e jetës suaj.

Aktiviteti fizik, në fakt, e bën atë më të lehtë nga shumë këndvështrime, si dhe promovon çlirimin e endorfinave që promovojnë buzëqeshje dhe mirëqenie edhe për ata që na rrethojnë.

Preferoni perimet midis ushqimeve për humbje peshe. Mund të hani shumë sepse ato përbëhen kryesisht nga uji. Së bashku me drithërat dhe farërat, perimet janë ushqimet e rekomanduara në çdo dietë. Në fakt, edhe drithërat, të ruajtura mirë në mjedise të freskëta dhe të thata, përmbajnë proteina dhe nuk duhet të mungojnë kurrë në një dietë të shëndetshme dhe natyrale.

Eliminoni marrëdhëniet toksike. Në fakt, lumturia dhe mirëqenia gjithashtu kalojnë përmes marrëdhënieve njerëzore: sa më shumë që refuzojmë energjitë negative, aq më shumë emocione pozitive do të kthehen, si një bumerang.

Për më tepër, le të mos harrojmë se ne sigurisht “jemi atë që hamë”, siç thotë filozofi gjerman, Feuerbach, që në 1804, dhe ushqimi ndikon në organizmin dhe shëndetin tonë.

Ulni peshën tuaj, nëse është e tepërt, për të ulur rrezikun e kontraktimit të sëmundjeve kardiovaskulare.

Kontrolloni konsumin e kripës, sepse konsumimi i tepërt rrit shanset e kontraktimit të sëmundjeve të veshkave dhe rrit presionin e gjakut dhe për këtë arsye rrezikun e atakut në zemër.

Shmangni konservat, veçanërisht mishin: të tymosur, të sterilizuar, të konservuar, të mbushur me vakum e tjerë. Të gjitha këto lloje të mbrojtjes nuk e përdorin të ftohtin me qëllim të ruajtjes me kalimin e kohës janë shumë të dëmshme. Përveç kësaj, ne përpiqemi të preferojmë mishin e bardhë sesa të kuqin: sigurisht që mishi më i dobët, i pulës, për shembull, rekomandohet midis ushqimeve për humbje peshe dhe në dietat sportive.

Ne jemi gjithashtu mënyra se si jetojmë: zgjedhjet që bëjmë, vendet që vizitojmë, zbulimet që bëjmë, muzika që dëgjojmë, gjërat që mësojmë. Të jetosh më mirë gjithashtu mund të bëhet duke u përqendruar më shumë te vetja jonë, te pikat e forta dhe talentet tona. Duke i kultivuar ato do të lartësojmë shpirtin dhe mendjen, si dhe trupin tonë.

Pirja e alkoolit në mënyrë të moderuar është e mirë dhe e drejtë, por është më mirë të kufizoni përdorimin e tij gjatë vakteve ku një pjatë e mirë sigurisht që mund të bëhet e shkëlqyeshme e shoqëruar nga një ose dy gota verë. Një për drekë dhe një për darkë. Jo më.

Përmirësimi i të ushqyerit dhe rritja e konsumit të ushqimeve për të humbur peshë, zakone të shëndetshme, mund të përmirësojnë jetëgjatësinë. Nëse ju duhet ndihmë me ushqimin, aplikacioni Snapfood ju plotëson çdo kërkesë dhe ju ndihmon të ushqeheni siç duhet.

Mjafton të porosisni pjatat që ju dëshironi dhe korrieri jua sjell aty ku jeni. Madje, në Snapfood gjithashtu do të argëtoheni e do të bëni miq të rinj.

Lini një koment