Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim copat e pulës derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë pançetën dhe e gatuajmë derisa të bëhet krokante. E heqim nga tigani dhe e lëmë mënjanë.
Shtojmë qepët, karrotat dhe hudhrën në tigan dhe i gatuajmë derisa të zbuten. Shtojmë kërpudhat dhe vazhdojmë gatimin edhe për disa minuta. Pastaj, e kthejmë pulën në tigan, e spërkasim me miell dhe e përziejmë mirë për të krijuar një shtresë të lehtë.
Hedhim verën e kuqe dhe lëngun e pulës në tigan, shtojmë trumzën dhe gjethet e dafinës. E lëmë të ziejë në zjarr të ulët për rreth 1.5 orë, derisa pula të bëhet e butë dhe salca të trashet.
Shoqërohet me: Pure patatesh ose bukë të freskët. Konsumohet si një pjatë kryesore e pasur për një darkë të ngrohtë dhe komode.
Mollët i vendosim në një tavë dhe i përziejmë me sheqerin kaf dhe kanellën. Në një tas, përziejmë miellin dhe sheqerin e bardhë. Shtojmë gjalpin dhe e punojmë me gishta derisa të formohen thërrime si rërë e trashë. Hedhim...
Shkrijmë çokollatën në banjë marie dhe e lëmë të ftohet paksa. Ndërkohë, rrahim të verdhat e vezëve me sheqerin derisa të bëhen të hapura në ngjyrë dhe i shtojmë te çokollata e shkrirë. Shtojmë edhe lëngun e portokallit, nëse...
Grijmë biskotat dhe i përziejmë me gjalpin e shkrirë. I shtypim në një tavë të rrumbullakët (diametri 20-22 cm) dhe e vendosim në frigorifer për 30 minuta. Në një tas, rrahim kremin e djathit me sheqerin derisa të bëhet...
Komento