Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim copat e pulës derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë pançetën dhe e gatuajmë derisa të bëhet krokante. E heqim nga tigani dhe e lëmë mënjanë.
Shtojmë qepët, karrotat dhe hudhrën në tigan dhe i gatuajmë derisa të zbuten. Shtojmë kërpudhat dhe vazhdojmë gatimin edhe për disa minuta. Pastaj, e kthejmë pulën në tigan, e spërkasim me miell dhe e përziejmë mirë për të krijuar një shtresë të lehtë.
Hedhim verën e kuqe dhe lëngun e pulës në tigan, shtojmë trumzën dhe gjethet e dafinës. E lëmë të ziejë në zjarr të ulët për rreth 1.5 orë, derisa pula të bëhet e butë dhe salca të trashet.
Shoqërohet me: Pure patatesh ose bukë të freskët. Konsumohet si një pjatë kryesore e pasur për një darkë të ngrohtë dhe komode.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento