Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim copat e pulës derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë pançetën dhe e gatuajmë derisa të bëhet krokante. E heqim nga tigani dhe e lëmë mënjanë.
Shtojmë qepët, karrotat dhe hudhrën në tigan dhe i gatuajmë derisa të zbuten. Shtojmë kërpudhat dhe vazhdojmë gatimin edhe për disa minuta. Pastaj, e kthejmë pulën në tigan, e spërkasim me miell dhe e përziejmë mirë për të krijuar një shtresë të lehtë.
Hedhim verën e kuqe dhe lëngun e pulës në tigan, shtojmë trumzën dhe gjethet e dafinës. E lëmë të ziejë në zjarr të ulët për rreth 1.5 orë, derisa pula të bëhet e butë dhe salca të trashet.
Shoqërohet me: Pure patatesh ose bukë të freskët. Konsumohet si një pjatë kryesore e pasur për një darkë të ngrohtë dhe komode.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento