Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Çokollatat tuaja të preferuara tanimë mund t'i përgatisni vetë falë recetës që Neps ju sjell më poshtë. Ndajeni edhe me miqtë tuaj!
Fillimisht shkrijmë çokollatën me banjomari. Në një tas përziejmë vezët, sheqerin pluhur, sheqerin vanilje, gjalpin dhe i trazojmë mirë deri sa të na formohet një masë kremoze.
Shtojmë lëngun e portokallit. I përziejmë duke shtuar pak nga pak arrën e kokosit. .
Me ndihmën e një luge çaji, formojmë sfera rrumbullake. Mund të vendosim brenda 1 bajame ose lajthi.
I rrotullojmë sferat në një pjatë ku kemi vendosur kokos të grirë.
I vendosim në një pjatë dhe i lëmë 1 ditë të thahen. Më pas mund t'i konsumoni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment