Sugjerojmë:

Çikorja, një super ushqim i stinës. Një ide e mirë për ta shijuar më shumë

Çikorja, ashtu si të gjitha bimët e egra, është një ndër dhuratat më të mira të pranverës pasi përmban vitamina, antioksidantë dhe vlera të tjera ushqyese në sasi të përqendruara. Meqë jemi në periudhën e cikoreve, duhet t’i përdorim sa më shumë dhe një mënyrë për t’i gatuar e shijuar maksimalisht është dhe kjo sallatë me cikore e patate.

Përbërësit:

  • 200 gr cikore
  • 3 qepë të njoma
  • 100 gr pançetë e tymosur ose bacon
  • 400 gr patate
  • Kripë
  • Majdanoz
  • 4 lugë uthull e kuqe
  • Vaj ulliri e.v

Përgatitja:

  1. Lani cikoren, thajeni, copëtojeni me duar dhe vendoseni në një enë. Qëroni patatet dhe gatuajini në avull për 20 minuta. Merrni pançetën, priteni dhe skuqeni në një tigan që nuk ngjit pa yndyrë të shtuar.
  2. Lani një tufë majdanoz dhe ruani vetëm gjethet, qëroni qepët e njoma dhe pritini imët.
  3. Në një tas të vogël përgatisni vinaigreete duke përzier mirë vajin e ullirit, uthullën e pak kripë.
  4. Patatet e gatuara në avull pritini në feta me trashësi gjysmë centimetri, vendosini në një pjatë servirjeje dhe sipër shtojuni cikoret e pançetën krokante. Kompletojeni sallatën me vinaigrette dhe përziejeni para se ta servirni.

Lini një koment