Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 175 gradë C. Vendosni një tavë me ujë në fund të furrës.
Thërrmoni paketën e biskotave në thërrime të imta. Përzieni gjalpin e shkrirë me thërrimet. Zbuteni me 2 lugë liker kafeje. Shtypeni në një tavë ëmbëlsirash me hapje anësore.
Në një tas të madh, përzieni kremin e djathit, maskarponen dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e njëtrajtshme. Shtoni 2 lugë liker kafeje dhe përziejeni. Shtoni vezët dhe miellin; përziejeni ngadalë.. Derdhni brumin mbi bazën në tavë.
Vendoseni tavën në raftin e mesëm të furrës. Piqni derisa të jetë mpiksur, 40 deri në 45 minuta. Hapni derën e furrës dhe fikni zjarrin. Lëreni të ftohet në furrë për 20 minuta. E heqim nga furra dhe e lëmë të ftohet, rreth 30 minuta. Lëreni në frigorifer për të paktën 3 orë, ose gjatë natës.
Grijni sipër çokollatën gjysmë të ëmbël përpara se ta shërbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento