Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 350 gradë.
Vendosni në pjesën e poshtme të furrës një letër kuzhine.
Fusni biskotat në një blendër që ti copëtoni në thërrime.
Shtoni sheqer dhe gjalpë dhe përzijini deri sa të bëhet një kombinim homogjen.
Pjekeni përzierjen rreth 10 minuta dhe pastaj transferojeni në një tavë për ta ftohur plotësisht.
Për mbushjen:
Ulni temperaturën e furrës në 325 gradë.
Në një mikser elektrik me shpejtësi të mesme hidhni djathin dhe sheqerin të përzihen për rreth 3 minuta.9
Shtoni miell, kripë dhe vanilje dhe i përzieni.10
Pastaj shtoni vezët dhe rrihini fort deri sa të bëhen një me pjesën tjetër.
Në një tas tjetër, përzieni së bashku purenë e kungullit, kanellën, arrëmyshk dhe xhenxhefil.
Shtoni kremin e djathit në përzierjen e kungullit dhe përzieni së bashku derisa të përfshihen plotësisht.
Për të përgatitur cheescake përhapni kremin e djathit mbi shtresën e përgatitur të biskotave.
Sipër shtoni purenë e kungullit dhe futeni të piqet për 45-50 minuta.
Nxirreni tavën nga furra dhe lereni të ftohet 2-3 orë.
Më pas priteni në katrorë dhe shërbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment