Grijmë biskotat dhe i përziejmë me gjalpin e shkrirë. I shtypim në një tavë të rrumbullakët (diametri 20-22 cm) dhe e vendosim në frigorifer për 30 minuta.
Në një tas, rrahim kremin e djathit me sheqerin derisa të bëhet një masë e butë. Shtojmë vezët një nga një, vaniljen dhe kremin pana, duke i përzier mirë. E hedhim masën mbi bazën e biskotave dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 160°C për 50 minuta, derisa të forcohet.
E lëmë të ftohet dhe e vendosim në frigorifer për të paktën 4 orë. Para servirjes, e dekorojmë me boronica të freskëta.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento