Cheesecake me boronica

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
1 orë 30 minuta (plus 4 orë për ftohje)
Sugjerohet për:
8 persona
Kalori:
450 kcal për porcion
Biskota digestive (200 g)
Gjalpë i shkrirë (100 g)
Krem djathi (500 g)
Sheqer (150 g)
Vezë (3 të mëdha)
Ekstrakt vaniljeje (1 lugë çaji)
Krem pana (200 ml)
Boronica të freskëta (200 g, për dekorim)

Grijmë biskotat dhe i përziejmë me gjalpin e shkrirë. I shtypim në një tavë të rrumbullakët (diametri 20-22 cm) dhe e vendosim në frigorifer për 30 minuta.

Në një tas, rrahim kremin e djathit me sheqerin derisa të bëhet një masë e butë. Shtojmë vezët një nga një, vaniljen dhe kremin pana, duke i përzier mirë. E hedhim masën mbi bazën e biskotave dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 160°C për 50 minuta, derisa të forcohet.

E lëmë të ftohet dhe e vendosim në frigorifer për të paktën 4 orë. Para servirjes, e dekorojmë me boronica të freskëta.

 

Komento