2-1/2 gota biskota Oreo të grimcuara (rreth 24 biskota)
1/4 filxhan sheqer
1/4 filxhan gjalpë, i shkrirë
4 pako krem djathi, i zbutur
1/2 filxhan sheqer
2 kavanoza Nutella 750 gr secila
1 filxhan pana për ëmbëlsira
1 lugë çaji kripë
4 vezë të mëdha, në temperaturë ambienti, të rrahura lehtë
1/2 filxhan lajthi të grira, të thekura
Ngroheni furrën në 160°. Vendosni biskotat dhe sheqerin në një procesor ushqimi derisa të formohen thërrime të imta. Vazhdoni përpunimin duke shtuar gradualisht gjalpin në një rrjedhë të qëndrueshme. Shtypeni përzierjen në fund të një tave ëmbëlsirash me hapje, të lyer me yndyrë. Mbështilleni mirë fundin dhe anët e tavës.
Për mbushjen, rrihni kremin e djathit dhe sheqerin derisa të jenë një masë. Shtoni Nutella-n, panën dhe kripën. Shtoni vezët; rrihini me shpejtësi të ulët derisa të përzihet. Hidhini mbi kore.
Piqni derisa një termometër i vendosur në qendër të lexojë 70°, rreth 1-1/4 orë. Ftoheni 1-1/4 orë në një raft teli. Lëreni në frigorifer gjatë natës, duke e mbuluar kur të jetë ftohur plotësisht.
Lironi butësisht anën nga tigani me thikë; spërkatni sipër me lajthi të grira.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento