Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 160°. Vendosni biskotat dhe sheqerin në një procesor ushqimi derisa të formohen thërrime të imta. Vazhdoni përpunimin duke shtuar gradualisht gjalpin në një rrjedhë të qëndrueshme. Shtypeni përzierjen në fund të një tave ëmbëlsirash me hapje, të lyer me yndyrë. Mbështilleni mirë fundin dhe anët e tavës.
Për mbushjen, rrihni kremin e djathit dhe sheqerin derisa të jenë një masë. Shtoni Nutella-n, panën dhe kripën. Shtoni vezët; rrihini me shpejtësi të ulët derisa të përzihet. Hidhini mbi kore.
Piqni derisa një termometër i vendosur në qendër të lexojë 70°, rreth 1-1/4 orë. Ftoheni 1-1/4 orë në një raft teli. Lëreni në frigorifer gjatë natës, duke e mbuluar kur të jetë ftohur plotësisht.
Lironi butësisht anën nga tigani me thikë; spërkatni sipër me lajthi të grira.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento