2-1/2 gota biskota Oreo të grimcuara (rreth 24 biskota)
1/4 filxhan sheqer
1/4 filxhan gjalpë, i shkrirë
4 pako krem djathi, i zbutur
1/2 filxhan sheqer
2 kavanoza Nutella 750 gr secila
1 filxhan pana për ëmbëlsira
1 lugë çaji kripë
4 vezë të mëdha, në temperaturë ambienti, të rrahura lehtë
1/2 filxhan lajthi të grira, të thekura
Ngroheni furrën në 160°. Vendosni biskotat dhe sheqerin në një procesor ushqimi derisa të formohen thërrime të imta. Vazhdoni përpunimin duke shtuar gradualisht gjalpin në një rrjedhë të qëndrueshme. Shtypeni përzierjen në fund të një tave ëmbëlsirash me hapje, të lyer me yndyrë. Mbështilleni mirë fundin dhe anët e tavës.
Për mbushjen, rrihni kremin e djathit dhe sheqerin derisa të jenë një masë. Shtoni Nutella-n, panën dhe kripën. Shtoni vezët; rrihini me shpejtësi të ulët derisa të përzihet. Hidhini mbi kore.
Piqni derisa një termometër i vendosur në qendër të lexojë 70°, rreth 1-1/4 orë. Ftoheni 1-1/4 orë në një raft teli. Lëreni në frigorifer gjatë natës, duke e mbuluar kur të jetë ftohur plotësisht.
Lironi butësisht anën nga tigani me thikë; spërkatni sipër me lajthi të grira.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento