Sugjerojmë:

Çfarë është sfida e “Muffins Blue” që po ‘çmend’ botën dhe si ndikon në shëndetin tonë

Ajo që ndodh në banjë zakonisht nuk është një temë që do të prisnit të ishte në trend në mediat sociale. Por kohët e fundit, ju mund të keni parë #BluePoopChallenge në Twitter ose Instagram.

Sfida virale filloi nga një kompani e shkencës shëndetësore e quajtur ZOE si një mënyrë zbavitëse për njerëzit për të matur kohën e tyre të tranzitit të zorrëve, e cila mund t’u japë atyre njohuri për shëndetin e zorrëve.

Koha e tranzitit të zorrëve është sa kohë i duhet ushqimit për të lëvizur nëpër sistemin e tretjes nga fillimi në fund.

ZOE shet teste diagnostikuese që u japin klientëve një ndarje specifike të mënyrës se si trupat e tyre përpunojnë ushqimin.

Blue Poop Challenge është falas dhe diçka që ju mund ta bëni në shtëpi me pak ngjyrosës ushqimi.

Ja se çfarë duhet të dini para se të filloni.

Mësoni rreth 3 mënyrave që mund të testohen zorrët:

1- Pse të praktikosh sfidën e ‘Blue Poop Challenge’?

Ta themi thjesht, ‘Blue Poop Challenge’ është një ushtrim gjurmimi. Për të marrë pjesë, ju hani dy muffins që përmbajnë bojë blu. Pastaj, ju gjurmoni se sa kohë duhet për të shkuar nga ushqimi në jashtëqitje.

Koha që duhet për ushqimin për të lëvizur në të gjithë sistemin tuaj të tretjes dhe për tu ekskretuar quhet koha e tranzitit në zorrë.

Afati kohor mund t’ju tregojë për shëndetin e mikrobiomës tuaj të zorrëve, pasi koha që ushqimi kalon në traktin tretës mund të jetë tregues se sa mirë po absorbohen lëndët ushqyese.

2- Si të bëni sfidën e “Blue Poop Challenge”?

Hapi i parë i sfidës është të merrni muffins që do t’ju duhet të hani për mëngjes. Ju mund t’i blini të gatshme me ngjyrues ose t’i bëni vetë.

Që rezultatet e sfidës të jenë të sakta, duhet të hani dy copë për t’u siguruar që konsumoni mjaft bojë blu që të jetë e dukshme në jashtëqitje.

Nëse nuk ju pëlqejnë muffins, mund të modifikoni sfidën për të bërë petulla ose vezë blu. Thjesht duhet të hani ushqim me ngjyrues të fortë.

Tjetra, mund ta fusni kohën në faqen e internetit të ZOE dhe t’i përgjigjeni disa pyetjeve si mosha, gjatësia, pesha dhe gjinia, si dhe ushqimi që hani.

3-Çfarë të bëni për bakteret e shëndetshme të zorrëve

Faqja e ZOE gjithashtu do të përputhë me ju me një “binjak të zorrëve” (dikush që gjithashtu ka kryer sfidën) si një shembull për krahasim. Bazuar në rezultatet tuaja, do të merrni një ide të gabimeve “të mira” që mund të jenë të pranishme në mikrobiomën tuaj të zorrëve, si dhe një këshillë për shëndetin e zorrëve.

Pse të kujdesemi për shëndetin e zorrëve?
Falë vëmendjes nga të famshëm si Eli Manning, Emma Thompson dhe Greg Wise, më shumë njerëz po provojnë “Blue Poop Challenge” dhe flasin për shëndetin e zorrëve në mediat sociale. Një pyetje që mbetet është: Pse të mësosh për shëndetin tënd në zorrë është e rëndësishme?

Duke i lejuar njerëzit të marrin pjesë në këto lloj hulumtimesh mjaft novatore, shkencëtarët mund të përparojnë masivisht në përcaktimin se si reagojnë organizmat e ndryshëm ndaj ushqimit.

Hulumtimi zbuloi se përdorimi i një ushqimi të ri – siç është një ushqim i ngurtë i ngjyrosur me ngjyra – është një mënyrë efikase dhe me kosto efektive për të matur shëndetin e zorrëve pa analizuar qëndrueshmërinë dhe frekuencën e jashtëqitjes.

Në fakt, studimi tregoi se përdorimi i një biomarkeri të ri ofron më shumë informacion sesa analiza tradicionale e jashtëqitjes.

Lini një koment