Me rastin e Pashkëve, janë të shumta ëmbëlsirat që sjellim në tryezat tona. Përveç vezëve të çokollatës, krostatave e tortave nuk mungon kurrë buka e Pashkës. Deri tani kemi sjellë variantin e vezës tradicionale të Pashkës si dhe asaj të mbushur me krem, por sot do t’ju prezantojmë një version akoma më interesant, të asaj me çokollatë.
Përbërësit:
Një bukë Pashke (recetën e gjeni këtu, në këtë rast brumin mund ta zini edhe me copëza çokollate)
Për çokollatën:
250 gr çokollatë e zezë
80 gr pana e freskët
Lajthi të grira
Përgatitja
Pasi buka të jetë ftohur, vendoseni në një skarë të ftohet. Përgatisni çokollatën, ngrohni panën e freskët derisa të marrë valë dhe shtojini çokollatën e grirë.
Përziejini mirë që të shkrihet çokollata. Sapo të keni përftuar një krem homogjen çokollate, përhapeni me një spatul sipër vezës.
Dekorojeni me lajthitë e grira dhe lëreni të forcohet dhe të bëhet solide një orë para se ta servirni.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment