Përbërësit për bukën e bërë në shtëpi: 1 kg miell misri
700 ml ujë i ngrohtë
1 lugë gjellë kripë
3 lugë vaj ulliri
Për ajkën: 4-5 lugë gjelle ajkë kosi
4-5 lugë gjelle ajkë qumështi
2-3 thelpinj hudhra
Kripë
1.Në një enë kombinoni miellin e misrit me vajin e ullirit. Shtoni pak ujë të ngrohtë.
2.Hedhim ujin në enën ku kemi miellin e misrit dhe vajin e ullirit.
3.Shtoni një lugë gjelle kripë dhe i përzieni me një lugë druri.
4.Më pas shtoni pjesën tjetër të ujit të ngrohtë dhe i përzieni derisa të keni një masë homogjene.
5.Masën e shtrojmë në një tepsi të vogël, të cilën më parë e kemi lyer me vaj ulliri.
6.Pasi hedhim masën në tavë dhe e hapin në mënyrë të njëtrajtshme, lyejmë me një furçë me pak vaj ulliri edhe pjesën e sipërme.
7.E vendosni në furrë në temperaturën 200 gradë për 40 minuta.
8.Ndërkohë në një tas, bashkoni ajkën e kosit dhe qumështit, shtoni kripën dhe hudhrat e shtypura, përzjeini mirë të gjitha bashkë.
9.Pasi buka e misrit të jetë ftohur pak, e prisni në feta të vogla drejtkëndore dhe zhyteni në masën e ajkës që keni përgatitur.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment