1.Fillimisht presim bukën në kubikë të vegjël, e vendosim në një tas dhe shtojmë pak kripë. Më pas e zbusim me qumësht dhe e lëmë mënjanë. 2.Në një tigan skuqim pançetën. Shtojmë qepët e njoma ( vetëm pjesën e bardhë) të prera në unaza të holla. I kaurdisim së bashku me proshutën e prerë në kubikë dhe i trazojmë pasi kemi shtuar pak gjalpë. 3.Ndërkohë bishtat e qepëve i presim hollë dhe i shtojmë tek tasi me bukë. 4.Shtojmë 4 vezë të plota dhe i përziejmë mirë me dorë. 5.Shtojmë edhe qepët dhe proshutat e kaurdisura, trazojini mirë. 6.Më pas e shtrojmë në një tavë buke, e ngjeshim atë me ndihmën e një luge dhe pasi ta mbulojmë me letër alumini vendosim tavën në furrë në temperaturën 190-200ºC për 45-50 minuta. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment