Sugjerojmë:

Brusketa me fasule dhe domate

500 gr domate qershi
500 gr bukë e pjekur e prerë në 12 feta
2 lugë vaj ulliri
400 gr gjalpë fasulesh
2 karafil hudhër
1 lugë gjelle uthull balsamike
60 gr rukola

1.Nxehni skarën ose një grilë sobe.
2.Rezervoni gjysmën e domateve.
3.Lyeni lehtë bukën me vaj dhe domate.
4.Futeni bukën në skarë për 2 minuta në secilën anë ose derisa buka të jetë lehtësisht e tharë.
5.Transferoni bukën në një pjatë të madhe shërbyese.
6.Piqni domatet në skarë, duke i kthyer herë pas here, për 4-5 minuta ose derisa domatet vetëm fillojnë të mblidhen.
7.Transferojini domatet në një pjatë. Pritini në feta domatet e rezervuara.
8.Vendoseni në një tas me fasule, hudhra, uthull, rukola dhe vaj.
9.Me një lugë merrni përzierjen e fasuleve në mënyrë të barabartë dhe hidheni mbi bukën në pjatë.
10.Organizojini me rregull domatet dhe përzierjen e fasuleve.
11.Marinojeni me piper dhe shërbejeni menjëherë.

Lini një koment