250 g çokollatë të zezë (të paktën 70% kakao), e copëtuar në copa të vogla
225 g sheqer pluhur
3 vezë
100 gr bajame të bluara
Ngrohni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një tavë tortash katrore 20 x 20 cm të thellë 4cm dhe shtrojeni me letër pjekjeje. Shkrini 200 gr çokollatë së bashku me gjalpin në një tas të madh rezistent ndaj nxehtësisë, të vendosur mbi një tigan me ujë të valuar (sigurohuni që fundi i enës të mos prekë ujin), duke i përzier herë pas here. E heqim nga zjarri dhe e lëmë të ftohet për 10 minuta.
Ndërkohë, rrihni sheqerin, vezët dhe pak kripë së bashku në një tas të madh derisa të tretet dhe të bëhet shkumë – duhet të duket si një milkshake me shkumë. Kjo do të marrë 2-3 minuta me një rrahëse elektrike, ose rreth 5-8 minuta me një rrahëse vezësh. Hidhni në të masën e gjalpit dhe çokollatës së bashku me bajamet, më pas përzieni gjithçka së bashku derisa të mos ketë vija çokollate. Hidheni përzierjen në tavë, shpërndajeni mbi të pjesën tjetër të çokollatës dhe piqeni për 25 minuta.
Lëreni të ftohet për 10 minuta, më pas hidheni në tas dhe shërbejeni të ngrohtë për një puding. Përndryshe, lëreni të ftohet plotësisht në tavë dhe më pas priteni në katrorë.
Ngroheni furrën në 220C dhe vini një ibrik me ujë për të zier. Në një tas, përzieni hudhrën dhe domatet me erëza, më pas derdhini në një tavë të madhe pjekjeje. Vendosni spinaqin në një kullesë të madhe dhe...
Në një përpunues ushqimi ose blender, përzieni të gjithë përbërësit, duke rezervuar gjysmën e nenexhikut dhe kosit. Shtoni pak uthull shtesë, Tabasko dhe erëza për shije, më pas shtoni pak ujë nëse ju pëlqen më i hollë. Ftoheni, më...
Në një enë bashkojmë kungujt e grirë, miellin dhe parmigiano-n. Formoni topa në madhësinë e arrës, më pas rrafshojini. Nxehni një tigan që nuk ngjit në zjarr mesatar dhe shtoni vajin. Skuqini për 2-3 minuta nga secila anë derisa...
Komento