Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një tavë tortash katrore 20 x 20 cm të thellë 4cm dhe shtrojeni me letër pjekjeje. Shkrini 200 gr çokollatë së bashku me gjalpin në një tas të madh rezistent ndaj nxehtësisë, të vendosur mbi një tigan me ujë të valuar (sigurohuni që fundi i enës të mos prekë ujin), duke i përzier herë pas here. E heqim nga zjarri dhe e lëmë të ftohet për 10 minuta.
Ndërkohë, rrihni sheqerin, vezët dhe pak kripë së bashku në një tas të madh derisa të tretet dhe të bëhet shkumë – duhet të duket si një milkshake me shkumë. Kjo do të marrë 2-3 minuta me një rrahëse elektrike, ose rreth 5-8 minuta me një rrahëse vezësh. Hidhni në të masën e gjalpit dhe çokollatës së bashku me bajamet, më pas përzieni gjithçka së bashku derisa të mos ketë vija çokollate. Hidheni përzierjen në tavë, shpërndajeni mbi të pjesën tjetër të çokollatës dhe piqeni për 25 minuta.
Lëreni të ftohet për 10 minuta, më pas hidheni në tas dhe shërbejeni të ngrohtë për një puding. Përndryshe, lëreni të ftohet plotësisht në tavë dhe më pas priteni në katrorë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento