Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Brokoli i pjekur në furrë është një pjatë ideale, e lehtë dhe shumë e shijshme për t’u pasur në tryezë si në drekë, ashtu edhe në darkë për të shoqëruar mishin apo peshkun: zbuloni më poshtë recetën!
Lani brokolin dhe ndajeni në degëza.
Ndajini degët në copa dhe ziejini në ujë të vluar pa kripë për 5 minuta.
Kullojini bronkolit, ftohini dhe transferojini në një enë, më pas vendosini në një tavë qelqi furre dhe hidhuni kripë e piper.
Hidhni beshamelin sipër brokolit, më pas spërkateni gjithë sipërfaqen me djathë të grirë të cilin e keni përzier me peksimadhe.
Piqeni në furrë të parangrohur në 200 gradë Celsius për 25 ose 30 minuta. Më pas, hiqini nga furra, lërini të ftohen pak dhe shërbejini me pak vaj ulliri sipër e djathë të grirë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment