Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Brokoli i pjekur në furrë është një pjatë ideale, e lehtë dhe shumë e shijshme për t’u pasur në tryezë si në drekë, ashtu edhe në darkë për të shoqëruar mishin apo peshkun: zbuloni më poshtë recetën!
Lani brokolin dhe ndajeni në degëza.
Ndajini degët në copa dhe ziejini në ujë të vluar pa kripë për 5 minuta.
Kullojini bronkolit, ftohini dhe transferojini në një enë, më pas vendosini në një tavë qelqi furre dhe hidhuni kripë e piper.
Hidhni beshamelin sipër brokolit, më pas spërkateni gjithë sipërfaqen me djathë të grirë të cilin e keni përzier me peksimadhe.
Piqeni në furrë të parangrohur në 200 gradë Celsius për 25 ose 30 minuta. Më pas, hiqini nga furra, lërini të ftohen pak dhe shërbejini me pak vaj ulliri sipër e djathë të grirë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment