Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Ndezim paraprakisht furrën në temperaturën 180° C.
2.Në një tas, përziejmë me lugë druri derisa të bëhen si masë homogjene: vezën me sheqerin, lëngun e limonit dhe vajin.
3.Shtojmë miellin dhe sodën me sitë, më pas edhe vaniljen dhe vazhdojmë t’i përziejmë.
4.Shtojmë luleshtrydhet dhe përziejmë me kujdes me brumin. Nëse brumi ngjit, shtojmë përsëri pak miell.
5.Lagim duart me pak ujë, marrim pak nga brumi dhe pasi t’i japim formë të rrumbullakët të sheshtë, i vendosim biskotat në tavën e furrës ku kemi shtruar letër furre, duke lënë pak distancë midis tyre.
6.I spërkasim sipër me pak sheqer dhe i vëmë të piqen për rreth 15 minuta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment