Biskota me vanilje dhe luleshtrydhe, fëmijët do t’i adhurojnë
1.Ndezim paraprakisht furrën në temperaturën 180° C.
2.Në një tas, përziejmë me lugë druri derisa të bëhen si masë homogjene: vezën me sheqerin, lëngun e limonit dhe vajin.
3.Shtojmë miellin dhe sodën me sitë, më pas edhe vaniljen dhe vazhdojmë t’i përziejmë.
4.Shtojmë luleshtrydhet dhe përziejmë me kujdes me brumin. Nëse brumi ngjit, shtojmë përsëri pak miell.
5.Lagim duart me pak ujë, marrim pak nga brumi dhe pasi t’i japim formë të rrumbullakët të sheshtë, i vendosim biskotat në tavën e furrës ku kemi shtruar letër furre, duke lënë pak distancë midis tyre.
6.I spërkasim sipër me pak sheqer dhe i vëmë të piqen për rreth 15 minuta.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment