Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Parangrohni furrën në 200 gradë.
2.Në një tas përzieni gjalpin, sheqerin dhe kripën derisa të kombinohen mirë. Shtoni të verdhat e vezëve dhe vaniljen.Shtoni miellin, qumështin dhe e punoni mirë masën.
3.Merrni një tavë dhe shtroni një letër kuzhine.
4.Masën e biskotave e fusni në një qese kuzhine, më pas shtypeni dhe formoni biskotat rrumbullake.
5.I fusni në furrë të piqen për 12-16 minuta duke i kontrolluar herë pas here.
6.Kur të jenë gati i lini të ftohen 5 minuta dhe më pas mund t’i shijoni. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment