Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 200 gradë. Shtroni dy tava të mëdha pjekjeje me letër pjekjeje. Skuqini lajthitë në një tigan të thatë, më pas grijini në një përpunues ushqimi ose mini grirëse derisa të bluhen.
Përziejini së bashku miellin dhe sheqerin. Rrihni të bardhat e vezëve derisa të krijohen maja të buta, më pas shtojini në përbërësit e thatë me vaniljen.
Hidhni lugë nga përzierja, të ndara nga njëra tjetra, në fletët e pjekjes së rreshtuara. Piqini për 8-10 minuta derisa sapo të fillojnë të marrin ngjyrë. Lërini të ftohen për 10 minuta, më pas hiqini dhe ftohini plotësisht në një raft teli.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento