Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tigan të madh, ngrohni vajin e ullirit në nxehtësi mesatare.
Shtoni suxhukun duke e copëtuar në copa të vogla me një lugë dhe lëreni deri sa të marrë ngjyrë.
Hiqni suxhukun nga tigani dhe lërini mënjanë në peshqirë letre që të kullojnë.
Ngroheni furrën në 220 gradë dhe vendosni një fletë pjekje me letër pergamene.
Në një tas të madh, bashkoni miellin, pluhurin pjekës, kripën, sodën dhe piperin.
Shtoni suxhukun e përgatitur, qepën e njomë, çedarin dhe djathin Monterey Jack, dhe gjalpin dhe përziejeni që të kombinohen.
Rezervoni 2 lugë dhallë për përfundim. Shtoni dhallën e mbetur në përzierjen e thatë dhe përzijeni derisa të bashkohet.
Kthejeni brumin në një sipërfaqe pune me miell të lehtë dhe ndajeni në një drejtkëndësh të trashë . Palosni brumin në gjysmë, kthejeni atë 90 gradë dhe shtypeni në një drejtkëndësh të trashë .
Përsëriteni procesin edhe 2 herë, duke lëruar sipërfaqen tuaj të punës sa të jetë e nevojshme për të parandaluar ngjitjen.
Duke përdorur një thikë të mprehtë prisni brumin në 6 drejtkëndësha më të vegjël dhe transferojeni në fletën e përgatitur të pjekjes. Ngrini biskotat për 15 minuta.
Hiqni biskotat nga frigoriferi dhe furçojeni me dhallën e rezervuar.
Piqini për 18-20 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë.
Shërbejeni të ngrohtë ose në temperaturë dhome.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment