Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tas të madh kombinoni gjalpin, sheqerin dhe i rrihni me mikser për 5 minuta.
Shtoni vezën e plotë, një të verdhë veze dhe vazhdoni t’i përzieni. Shtoni ekstraktin e bajames.
Shtoni miellin, sodën e bukës, dhe kripën. Punojeni mirë masën dhe mbështilleni me një qese kuzhine.
E lini përreth 2 orë të qendrojë në frigorifer.
Ngrohni furrën në temperaturë 165 gradë celsius.
Nxirreni brumin nga frigoriferi dhe ndajeni në 25 toptha të vegjël.
E vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine. I lyeni sipër me të verdhën e vezës. Shtypni me një lugë mesin e biskotave dhe i lyeni me ndihmën e një furçe me ngjyrues ushqimor. Pak ujë do ju ndihmonte në këtë rast.
I piqni për 35 minuta.
I lini biskotat të qendrojnë 30 minuta, para se t’i shërbeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment