Vendosni të gjithë përbërësit përveç tërshërës në një tenxhere mesatare dhe lëreni të ziejë.
Pasi të fillojë të ziejë me shpejtësi, vendosni një kohëmatës për 1 minutë. Duke e përzier vazhdimisht me një spatul, ziejini për 1 minutë. Më pas hiqeni menjëherë nga zjarri dhe përzieni tërshërën.
Bëni format me 1 ½ lugë gjelle si masë dhe vendosini në një tavë të veshur me letër gatimi. I rrafshoni me një lugë të lyer me gjalpë ose i shtypni butësisht me gishta. me kripë deti të shkrifët, ose arrë kokosi të pjekur dhe kripë deti të skuqur për një aromë Samoa.)
Vendosini në ngrirje biskotat për 10 minuta. Më pas ruajini në frigorifer deri në 3 javë.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento