Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Vendosni proshutën në një tigan të vogël dhe gatuajeni mbi nxehtësi mesatare duke e kthyer herë pas here, derisa të gatuhet 3 – 5 minuta.
2.Vendosni supën e pulës, bishtajat, qepën, uthullën, sheqerin, hudhrën, specin e zi dhe kripën e kalitur në një tenxhere të ngadaltë.
3.Shtoni proshutën dhe përzieni që të përfshihen plotësisht me njëra – tjetrën.
4.Gatuani në nxehtësi të lartë deri sa të gatuhen plotësisht.
5.Rregullojini për kripë dhe erëza dhe shërbejini të ngrohta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento