Birjam me pulë

Birjam me pulë

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Sot do të frymëzohemi nga një prej recetave tipike të kuzhinës indiane për të përgatitur birjamin me pulë. Një pjatë unike, e pasur me aroma e ngjyra që do t’ju surprizojë me shijen e saj dhe do ta gatuani rregullisht më pas.

Ingredientët

  • 4 kofsha pule
  • 250 gr oriz basmati
  • 3 thelpinj hudhre
  • 200 gr mashurka të sheshta
  • 1 spec djegës i freskët
  • 50 gr xhinxher i freskët
  • 200 gr qepë të kuqe
  • 50 gr gjalpë
  • 500 gr brodo pule
  • 50 gr rrush i thatë
  • 40 gr bajame të cilave u keni heqru cipën
  • 1 lugë shafran Indie pluhur
  • 1 lugë kumin pluhur
  • 1 lugë piper i kuq i fortë
  • Pak koriandër

Udhëzimet

1

Për të përgatitur birjamin me pulë, si fillim përgatisni brodon e pulës. Më pas qëroni qepën dhe priteni në feta. Lani mashurkat dhe pritini në copa. Merrni xhinxherin, qërojeni dhe priteni në copa të vogla; merrni specin e kuq djegës, hiqini bishtin dhe priteni në copa.

2

Hidhni në tasin e një mikseri xhinxherin, specin e kuq dhe thelpinjtë e hudhrës, më pas frulojini. Merrni një tigan, shtoni gjalpin dhe lëreni të shkrijë.

3

Shtoni kofshat e pulës, përgatitjen që bëtë në misker, qepët, kuminin, piperin e kuq dhe shafranin. Lërini për 10 minuta, më pas shtoni mashurkat dhe një garuzhde brodo të nxehtë. Mbulojini me një kapak dhe lërini për 5-10 minuta në zjarr të mesëm.

4

Më pas hiqni kapakun, shtoni orizin dhe mbulojeni me brodon. Shtoni rrushin e thatë, përziejni dhe mbulojini me kapak.

5

Lërini për 10 minuta në zjarr maksimal derisa orizi të gatuhet dhe brodoja të absorbohet nga ai. Në fund shtoni bajamet, gjethet e korianderit dhe servireni birjamin.

Lini një koment