Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 225 °.
Copëtoni lakrën dhe marinojeni me kripë dhe piper.
Gatuani biftekun në vaj të nxehtë në një tigan të madh mbi nxehtësi të lartë 3 minuta në çdo anë.
Vendoseni në furrë dhe piqeni 6 minuta.
Ndërkohë, fshijeni tiganin dhe shkrijeni gjalpë mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepë dhe gatuajeni 5 minuta ose derisa të zbutet.
Hiqeni biftekun nga furra dhe lereni në fletë metalike për ta mbajtur të ngrohtë.
Shtoni lakrën në përzierjen e qepës dhe gatuajeni duke e nxitur vazhdimisht 5 minuta ose derisa lakra piqet.
Shtoni uthull dhe mjaltë dhe marinojeni me kripë dhe piper.
Shërbejeni biftekun me përzierjen e përgatitur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment