Benefitet e acidit ferulik si trajtues antirrudhë dhe sëmundje të tjera!

Acidi ferulik është një përbërje organike që gjendet në muret qelizore të bimëve të caktuara. I pasur me antioksidantë të tillë si vitamina A, vitamina C dhe vitamina E, acidi ferulik gjendet më shpesh në kremrat e lëkurës kundër plakjes, ku besohet se neutralizon radikalet e lira që dëmtojnë dhe plakin qelizat.

Acidi ferulik gjithashtu mund të merret nga goja si një shtesë dietike. Praktikuesit e mjekësisë alternative besojnë se mund të parandalojë ose trajtojë presionin e lartë të gjakut, diabetin, kancerin dhe sëmundje të tjera të ndikuara nga stresi oksidativ.

Acidi ferulik i gjetur në suplemente rrjedh përgjithësisht nga drithërat, por gjithashtu mund të gjendet te perimet, frutat, farat dhe fasulet.

Përveç kësaj, acidi ferulik nganjëherë përdoret për të parandaluar ose trajtuar kushte të caktuara shëndetësore, duke përfshirë:

Sëmundja e Alzheimerit

Ateroskleroza (“forcimi i arterieve”)

Kanceri

Kolesterol i larte

Hipertensioni (presioni i lartë i gjakut)

Diabeti

Simptomat e menopauzës

Osteoporoza

Hulumtimi që mbështet përdorimin e acidit ferulik është përgjithësisht i dobët. Deri më sot, ka pak prova që acidi ferulik mund të ngadalësojë plakjen ose të trajtojë në mënyrë efektive çdo gjendje mjekësore.

Lini një koment