Bën squats? Këto janë 5 gabimet që duhet t’i shmangësh nëse do rezultate të mira

Squats janë një ndër ushtrimet më popullore sidomos tek vajzat. Ato realizohen kollaj në kushte shtëpie dhe janë tepër efektive, veçanërisht për muskujt glutealë.

Por kujdes! Janë disa gabime që me gjasa i bëni shpesh gjatë squats.

Kjo mund të çojë në rezultate jo efikase dhe mbi të gjitha në lëndime.

 

Çfarë duhet të keni parasysh:

  • Këmbët mbahen hapur dhe majat drejtohen për nga jashtë.
  • Uluni sa më shumë që të jetë e mundur.
  • Shpina përkulet shumë pak dhe vithet nxirren prapa.
  • Duart forcohen dhe mblidhen bashkë.
  • Për rezultate më të mira qendroni me majat e këmbëve.
  • Bëni 3 sete x 15 herë secila.

Lini një koment