Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1. Përgatitja e Mbushjes:
Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit.
2. Përgatitja e Petëve:
Hapni fletët e petës dhe mbajini të mbuluara me një peshqir të lagur për të mos lejuar që të thahen. Merrni një fletë petë dhe lyeni me vaj ose gjalpë të shkrirë. Vendosni një shtresë tjetër petë mbi të dhe përsëritni lyerjen.
3. Vendosja e Mbushjes:
Vendosni një sasi të vogël të mbushjes së spinaqit në njërin cep të petës. Mbështilleni petën rreth mbushjes, duke formuar një rul të ngushtë ose një formë spirale.
4. Pjekja:
Vendosni byrekun e formuar në një tepsi të lyer me pak vaj. Përsëritni procesin derisa të përdorni të gjithë mbushjen dhe petët. Lyeni sipërfaqen e byrekut me pak gjalpë të shkrirë ose vaj për një ngjyrë të artë kur të piqet. Piqeni në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 30-40 minuta ose derisa të marrë një ngjyrë të artë dhe të bëhet krokant.
6. Shërbeni:
Lëreni të ftohet për disa minuta para se ta prisni dhe shërbeni.
Spinaqi është një burim i shkëlqyer i hekurit, i cili është thelbësor për transportin e oksigjenit në gjak. Konsumimi i rregullt i spinaqit mund të ndihmojë në parandalimin e anemisë dhe në përmirësimin e energjisë dhe qëndrueshmërisë së përgjithshme të trupit.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento