Hidhni 6 lugë krem nga maja e qumështit të kokosit dhe lëreni mënjanë.
Shtoni qumështin e kokosit të mbetur në një tenxhere të madhe. Përzieni sheqerin kafe, ujin, melasën, vaniljen, kripën dhe mollën e tharë dhe vendosini të ziejnë 25-30 minuta.
Ndërkohë, në një tigan shkrini gjalpin në nxehtësi të ulët.
Shtoni bananet dhe gatuajini, duke i përzier butë për 3-5 minuta.
Ndani bananet në 6 tasa dhe shuajini me shurup.
Sipër hidhni kremin e rezervuar të qumështit të kokosit.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento