Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tigan gatuani qepët dhe 2 thelpi hudhër në pak vaj.
2.Pas pak minutësh, shtoni mishin e viçit të grirë, duke e ndarë atë me një lugë.
3.Shtoni brenda mishit pluhurin e specit djegës, qimnon, koriandër dhe miell.
4.Shtoni gjithashtu domatet, fasulet, rigon dhe kripë.
5.Vendosni një gjethe dafine në përzierje, mbulojeni me kapak dhe zieni për 30-45 minuta, duke e nxitur herë pas here.
Lereni të ftohet.
6.Ngroheni furrën në 200 ° C .
7.Hiqni copat në skaje të bagetës dhe priteni në 3-4 copa të barabarta.
8.Hiqni pjesët e tulit nga brenda bukës dhe mbusheni me salcën e përgatitur dhe futini në tavë.
9.Në një tas hidhni gjalpin e shkrirë me hudhër dhe majdanoz.
10.Lyejeni çdo copë buke me këtë përzierje.
Sipër shtoni edhe djathë çedar të grirë.
11.Futeni tavën në furrë të ngrohur dhe lerini të piqen për 10-12 minuta, derisa djathi ka shkrirë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment