Sugjerojmë:

Bagetë e mbushur e mbushur me fasule, mish viçi dhe çedar

1 kuti me mish viçi të grirë
1 qepë
4 thelpinj hudher
1 lugë çaji pluhur spec djegës
1 lugë çaji qimnon
1 lugë çaji koriandër
1 lugë gjelle miell
1 ¼ filxhan supë viçi
½ kuti me domate të konservuar
½ kuti fasule të konservuar
2 lugë pure domatesh
1 lugë çaji rigon
½ lugë çaji kripë
1 fletë dafine
1 bagetë (bukë)
3 e ½ lugë gjelle gjalpë të shkrirë
1 dorë majdanoz të freskët
½ filxhan djathë çedar

1.Në një tigan gatuani qepët dhe 2 thelpi hudhër në pak vaj.

2.Pas pak minutësh, shtoni mishin e viçit të grirë, duke e ndarë atë me një lugë.

3.Shtoni brenda mishit pluhurin e specit djegës, qimnon, koriandër dhe miell.

4.Shtoni gjithashtu domatet, fasulet, rigon dhe kripë.

5.Vendosni një gjethe dafine në përzierje, mbulojeni me kapak dhe zieni për 30-45 minuta, duke e nxitur herë pas here.
Lereni të ftohet.

6.Ngroheni furrën në 200 ° C .

7.Hiqni copat në skaje të bagetës dhe priteni në 3-4 copa të barabarta.

8.Hiqni pjesët e tulit nga brenda bukës dhe mbusheni me salcën e përgatitur dhe futini në tavë.

9.Në një tas hidhni gjalpin e shkrirë me hudhër dhe majdanoz.

10.Lyejeni çdo copë buke me këtë përzierje.
Sipër shtoni edhe djathë çedar të grirë.

11.Futeni tavën në furrë të ngrohur dhe lerini të piqen për 10-12 minuta, derisa djathi ka shkrirë.

Lini një koment