Arsyeja e vërtetë pse prindërit e kanë kaq të vështirë zgjimin herët është kjo

Nëse jeni në mesin e prindërve që do filloni të punoni në shtëpi, ka shumë të ngjarë që ju me siguri të bini në kurthin e nocionit që gjithçka që duhet të bëni për të qëndruar produktiv ishte “thjesht” të zgjoheshit herët për të punuar.

“Do të jetë mirë!” ju mund t’i keni thënë vetes. “Madje madje! Do të zgjohem herët, do të pi një filxhan kafe në paqe dhe do të vazhdoj punën time para se fëmijët të zgjohen. Do të bëj kaq shumë! “

Në fund të fundit, mijëra udhëzues të dobishëm të punës në shtëpi dhe mësues të produktivitetit këshillojnë prindërit ambiciozë të bëjnë pikërisht këtë.

Zgjimi herët është “çelësi” për të përfunduar gjërat.

Ndoshta keni menduar se mund të keni kohë edhe për stërvitje pasi gjithsesi jeni zgjuar. Dhe ndoshta ju sapo keni marrë parasysh lëvizjen e asaj thirrjeje zgjimi në orën 4 të mëngjesit-çfarë është një orë tjetër e gjumit të humbur gjithsesi?

Pra, si një prind që punon shumë dhe me qëllim të mirë, i cili patjetër donte të ishte produktiv dhe të ndryshonte këtë mënyrë jetese të re, ju vendosët t’i jepni një mundësi “vetëm” zgjimit herët.

Por këtu është e vërteta në lidhje me atë që ndodh kur merrni atë vendim “fatal” për t’u ngritur “thjesht” herët. Një nga skenarët e mëposhtëm do të ndodhë:

-Të paktën një fëmijë fillon të zgjohet në mënyrë misterioze në mes të natës, ngacmime të rastësishme, ose thjesht sepse ju mungon, duke ju shkatërruar të gjithë gjumin, kështu që jeni shumë të rraskapitur për t’u ngritur.
-Foshnja papritmas do të pësojë regresion gjumi dhe nuk do të flejë, kurrë.
-Foshnja do të fillojë të ketë ndonjë shqetësim në të njëjtën natë kur ju vendosni të zgjoheni herët në mëngjes dhe do të kaloni dhjetra orë rresht pa gjumë duke u përpjekur t’a qetësoni, duke e bërë trurin tuaj krejtësisht të padobishëm për çdo produktivitet.
-Nëse arrini të krijoni një zakon të zgjoheni herët, fëmijët do të fillojnë të zgjohen me ju, duke ju detyruar të zvarritni kohën tuaj të zgjimit përsëri.
-Do të lodheni duke vrapuar, duke u ulur dhe më pas duke u ndërprerë menjëherë nga fëmijët pavarësisht se çfarë bëni, kështu që do të dorëzoheni plotësisht dhe thjesht do të dilni me ta.

Është e lehtë të dëgjosh “ekspertë” dhe mësues të produktivitetit dhe një mori njerëzish që do të përpiqen t’ju “ndihmojnë” të qëndroni në detyrë, por e vërteta është, të qenit në shtëpi me fëmijë 24/7 dhe asnjë kujdes të besueshëm për fëmijët nuk është një situatë fare normale.

Dhe ndonjëherë, pavarësisht përpjekjeve tuaja më të mira nuk është faji juaj nëse mbeteni prapa.

Më lejoni ta përsëris: Nuk është faji as gabimi juaj!

Ju nuk po bëni asgjë të gabuar nëse fëmijët tuaj zgjohen sa herë që përpiqeni të zgjoheni herët. Ju nuk jeni duke dështuar si punonjës nëse nuk mund ta bëni veten produktiv ndërsa fëmijët qajnë rreth jush dhe kanë nevojë për ju.

Dhe sigurisht që nuk po dështoni si prind nëse doni vetëm të hiqni dorë dhe të ikni, edhe pse, për fat të keq, mund të mos ketë një vend ku të ikni.

Lini një koment