Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Vendosim zemrën e çdo argjinareje në fund të një cope proshutë dhe futim një copë të vogël djathi në çdo anë të argjinares.
I spërkasim me piper, duke i rrotulluar fort në proshutë dhe i sigurojmë me kunja dhëmbësh.
Përfundojmë duke mbështjellë argjinaren e mbetur me proshutë.
Hedhim vaj në tigan dhe e nxehim në nxehtësi mbi mesataren derisa termometri të lexojë 175 gradë C.
Skuqim argjinaret derisa të marrin ngjyrë kafe të artë dhe të bëhen krokante, për rreth 3 deri në 4 minuta.
Nxehim paraprakisht furrën në 200 gradë C dhe vendosim argjinaret të shpërndara në mënyrë të njëjtrajtshme mbi letrën e pjekjes.
I pjekim për 8 minuta, pastaj kthejmë argjinaret dhe i gatuajmë derisa proshuta të bëhet kafe dhe krokante për rreth 5 minuta të tjera.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment