Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Përzjeni në një tas me një mikser elektrik 3 të verdha veze me 150 gr sheqer, pastaj shtoni 150 gr arrë kokosi, 50 gr niseshte, 2 lugë maja, 75 ml vaj luledielli dhe 100 ml qumësht.
2.Rrihni në një tas të bardhat e vezëve derisa të mpiksen.
3.Hidhni përzierjen në një tepsi të lyer me gjalpë dhe miell në 180 gradë për 30 minuta.
4.Pasi e nxirrni nga furra hidhini sipër arrë kokosi.
5.Lëreni të ftohet para se ta shërbeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment