Koha e përgatitjes: 5 minuta–Koha e gatimit: 5 minuta
Ingredientët
2 avokado (të qëruara)
1 lugë gjelle lëng lime
400 gram qumësht i kondesuar
1 majë luge kripë
600 ml krem qumështi
Udhëzimet
1
Në një blender shtoni avokadot e qëruara dhe të prera përgjysmë. Shtoni lëngun e limës, qumështin e kondesuar dhe i trazoni për 1 minutë, derisa të bëhet tërësisht homogjene.
2
Në një tas të madh rrihni me një blender elektrik kremin e qumështit. Tani shtoni masën me avokado dhe i përzieni mirë.
3
Kalojeni të gjithë masën në një tas mundësisht me kapak. Nivelojeni mirë dhe e fusni në frigorifer për të qendruar gjatë gjithë natës (8 orë).
4
Të nesërmen e nxirrni dhe akullorja është gati për t’u shijuar!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment