Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Ndani vezët, të bardhat veç dhe të verdhat veç. Rrihni shumë mirë të bardhat e vezëve, i shtoni kripë dhe pipër.
Merrni një tavë dhe vendosni një letër kuzhine.
Të bardhat e vezëve i ndani në 4 pjesë dhe i radhisni në tavë me pak distancë nga njëra tjetra.
Hapni një vrimë në mes tek secila dhe shtoni një të verdhë veze.
Shtoni djathë parmexhano, domatet e thara dhe pak borzilok të freskët tek secila.
E fusni në furrë menjëherë dhe i lini për 5 minuta. Kjo është padyshim receta më e veçantë e përgatitjes së vezëve.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment