Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Parangrohni furrën në 180 gradë celsius.
Merrni kërpudhat, lajini mirë dhe i hiqni pjesën e sipërme apo tulin e brendshëm.
Në një tigan me vaj ulliri skuqni tulin e kërpudhave, kripën, piperin për 6 minuta dhe më pas i hiqni nga zjarri.
Në një tas kombinoni djathin, bukën e grirë imët, hudhrën, djathin parmexhano, kripën, piperin, borzilokun dhe trazojeni mirë.
Masa duhet të jetë e hollë. Shtoni më pas edhe mbushjen me kërpudha që përgatitët.
Merrni kërpudhat, i mbushni dhe i vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
Në krye i vendosni secilës djathë parmexhano dhe borzilok. I vendosni në furrë për 20 minuta. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment