Kek me xhinxher, shije e paparë!

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
20 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
423
350 gram miell
200 gram sheqer
1 lugë çaji xhinxher pluhur
150 gram gjalpë
2 limona
2 bustina sheqer vanilje
1 pako fryrës ëmbëlsire
1 majë lugë kripë
1 gotë kos

1.Në një enë rrihni vezët me sheqerin. Shtoni gjalpin, xhinxherin, vaniljen, sheqerin, lëngun e limonit, lëkurën e grirë të një limoni, fryrësin e ëmbëlsirave, kripën. 2.Në fund shtoni miellin e situr. Trazojeni mirë masën. 3.E vendosni brumin e përgatitur në një formë specifike keku. E fusni në furrë për 50 minuta në temperaturë 180 gradë […]

1.Në një enë rrihni vezët me sheqerin. Shtoni gjalpin, xhinxherin, vaniljen, sheqerin, lëngun e limonit, lëkurën e grirë të një limoni, fryrësin e ëmbëlsirave, kripën.

2.Në fund shtoni miellin e situr. Trazojeni mirë masën.

3.E vendosni brumin e përgatitur në një formë specifike keku. E fusni në furrë për 50 minuta në temperaturë 180 gradë Celsius.

4.Keku është gati. Ju bëftë mirë!

Komento