Një ëmbëlsirë që vjen nga tradita lombarde, hahet me lugë dhe mund të aromatizohet me përbërës alkoolikë dhe të shijshëm sipas shijes suaj. Do t’ju pëlqejë gjithashtu sepse është i thjeshtë në përgatitje dhe nuk kërkon aftësi të mëdha prej shefi.
Përbërësit:
500 gr maskarpone
4 vezë të mëdha
80 gr sheqer
1 lugë gjelle marsala
Disa fruta pylli për dekor
Përgatitja:
Si fillim, rrihni 4 të bardha vezësh derisa t’i bëni marengë.
Në një enë tjetër rrihni 4 të verdhat me sheqerin derisa të merrni një masë shkumoze. Ndërkohë zbusni pak maskarponen duke e përzier me lugë.
Shtojeni maskarponen tek të verdhat e rrahura duke i përzier poshtë-lart. Shtoni më pas të bardhat e rrahura me lëvizje delikate gjithmonë nga poshtë-lart.
Nëse dëshironi, mund ta transferoni përbërjen në një xhep kuzhine në mënyrë që ta shpërndni në mënyrë uniforme.
Shërbejeni ëmbëlsirën nëpër gota duke i dekoruar me fruta pylli ose përbërës të tjerë sipas dëshirës.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment