Për 5 minuta mund të bëni meringa të shijshme si këto në mikrovalë

Meringat janë ëmbëlsira të përftuara në përzierja delikate e të bardhave të vezëve me sheqer pluhur. Kanë shumë përdorime në kuzhinë: mund t’i shjojmë vetëm, të dekorojmë tortat apo ëmbëlsirat. Nëse kemi të bardha vezësh që na kanë mbetur nga receta tjera, kjo është një ide e mirë. Mund t’i realizojmë për 5 minuta.

Për të realizuar këtë recetë ju duhet një qese ose xhep kuzhine me forma të dhëmbëzuara për t’u dhënë atyre trajtën tipike.

Përbërësit:

  • Një e bardhë veze
  • 350 gr sheqer pluhur
  • Pak kripë
  • Ngjyrues ushqimor (opsional)
  • Rruaza të vogla sheqeri për dekor (opsionale)

 

Përgatitja:

  • E vendosim të bardhën e vezës në një tas dhe e rrahim me dy pirunj. Shtojmë gradualisht sheqerin pluhur dhe kripën dhe i rrahim me rrahëse.
  • Mund të shtoni disa pika limon për të larguar disi shijen e vezës.
  • Duhet të përftojmë një masë kremoze dhe elastike.
  • Shtojmë ngjyruesin ushqimor dhe rruazat e sheqerit.
  • Formojmë meringat në dimensionin e një arre dhe i vendosim në pjatën e mikrovalës.
  • I lëmë në mikrovalë për 90 sekonda
  • Presim të ftohen dhe i shërbejmë.

Lini një koment