Si të përgatisësh Sangria: Pijen spanjolle më të shijshme të verës
½ molle mesatare me lëkurë, e ndarë në kubikë të vegjël
½ portokalli mesatar me lëkurë, i ndarë në copëza të vogla, pa fara
3-4 lugë gjelle sheqer kaf organik
¾ gotë lëng portokalli
1/3 gotë konjak
750 ml verë e kuqe spanjolle me shije frutore
1 gotë akull
1.Në një kanë të madhe, shtoni mollët, portokallet dhe sheqerin dhe trazojini me një lugë druri për 45 sekonda.
2.Shtoni lëngun e portokallit dhe konjakun dhe trazojini sërish për 30 sekonda.
3.Shtoni verën e kuqe dhe trazojeni përzierjen. Provojeni nga pak për të kuptuar nëse keni arritur shijen e dëshiruar dhe shtoni konjak, sheqer ose lëng portokalli sipas dëshirës.
4.Shtoni akullin dhe vijoni të trazoni.
5.Shërbehet në moment me akull dhe një fetë portokalli të vendosur në anë të gotës.
Zbuloni origjinat e ngatërruara të pjatave gjatë shekujve dhe kontinenteve. Gjurmimi i origjinës së ushqimit është një çështje komplekse dhe shpesh e debatueshme. Për shembull, ndërsa disa pretendojnë se bageli i parë është bërë në Krakov, Poloni, në vitin...
Lani bamjet dhe thajini me një letër ose pecetë. Pritini nga bishti dhe vendosini në tavë me pak vaj ulliri. Futini të piqen paraprakisht në furrën e nxehur më parë në 180°. Ndërkohë përgatisni pjesën tjetër. Pritini domatet dhe vendosini të ziejnë...
HAPI 1Vendosni pataten e ëmbël në një tenxhere të madhe dhe të thellë në zjarr të fortë. Mbulojeni me ujë të vluar dhe ziejeni për 10 minuta. Ndërkohë vendosno të gjithë përbërësit e e tjerë në një procesor ushqimi...
Lini një koment