Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Një pjatë e dytë e shijshme, ëmbël dhe me aromë erëzash, ideale për t’u shoqëruar me oriz të bardhë basmati, shumë e lehtë dhe ekonomike, perfekte për çdo vakt. Mishi i viçit me presh dhe mollë është i thjeshtë për t’u përgatitur, pjatë tipike orientale dhe ka shumë sukses në tryezë.
Ngrohni 30 gr gjalpë dhe pak vaj në një tigan, së bashku me një lugë curry dhe skuqni mishin e viçit të cilin e keni kaluar në miell. Më pas hiqeni dhe shtoni preshin e prerë në feta dhe mollën e qëruar e të prerë në kubikë.
Skuqini për 5-7 minuta, shtoni përsëri mishin, shtoni përsëri pak curry dhe lërini të gatuhen derisa mishi të zbutet. Shtoni kripë e piper dhe 150 jogurt si dhe një domate të prerë ose disa pomodorini sipas dëshirës.
Vazhdoni gatimin edhe për dy minuta dhe shërbejeni.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment