Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Keni ftuar miq në shtëpi dhe në frigorifer keni proshutë dhe mozzarella? Ja se si t’i surprizoni ata me një recetë fare të thjeshtë:
Shtroni fetat e proshutës krudo në një dërrasë mishi ose plan pune. Vendosni sipër secilës një top mozzarella dhe pak bar qepe të grirë.
Rrotullojini fetat e proshutës krudo duke formuar involtini dhe fiksojini me një ose dy kunja dhëmbësh. Bëni të njëjtën procedurë edhe me fetat e tjera të proshutës krudo.
Më pas hapni në planin e punës fetat e proshutës së pjekur. Vendosni mbi secilën nga një top mozzarella dhe pak bar qepe të grirë. Formoni involtini duke i mbyllur me kunja dhëmbësh.
Piqini në furrë të ngrohur në 150 gradë dhe piqini për 10 minuta. Servirini involtini-t në pjata individuale dhe shërbejini me bar qepe.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment