Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Prizreni është një qytet i cili na mirëpret jo vetëm me arkitekturën fantastike, bukuritë e tij, por edhe me gatimet tipike si tava e Przirenit, toplijat, pitalkat, byrekët, gjevrekët, suxhukun, etj. Sot do të ndalemi tek receta e tavës tipike të këtij qyteti e cila është shumë e shijshme sepse bashkon shijet e perimeve, vezëve, djathit, etj. Le të shohim hap pas hapi si përgatitet:
Grimë imët qepët. Lajmë perimet e tjera dhe i presim në kubikë. Në një tigan të madh nxehim pak vaj ulliri, shtojmë qepët, patëllxhanët, specat dhe mishin.
Më pas shtojmë domatet e grira, kripë e piper dhe i lëmë në zjarr të ulët. Shtojmë majdanozin. I hedhim më pas perimet në tavë. Më pas përgatisim masën me kos, vezë e djathë. Rrahim vezët, shtojmë miellin dhe kosin duke i përzier mirë të mos krijohen kokrriza. E hedhim këtë masë mbi perimet dhe në fund shtojmë djathin e grirë.
E pjekim për 40 minuta në furrë të parangrohur për 40 minuta derisa sipërfaqja të marrë ngjyrë të kuqërremtë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment