Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Prizreni është një qytet i cili na mirëpret jo vetëm me arkitekturën fantastike, bukuritë e tij, por edhe me gatimet tipike si tava e Przirenit, toplijat, pitalkat, byrekët, gjevrekët, suxhukun, etj. Sot do të ndalemi tek receta e tavës tipike të këtij qyteti e cila është shumë e shijshme sepse bashkon shijet e perimeve, vezëve, djathit, etj. Le të shohim hap pas hapi si përgatitet:
Grimë imët qepët. Lajmë perimet e tjera dhe i presim në kubikë. Në një tigan të madh nxehim pak vaj ulliri, shtojmë qepët, patëllxhanët, specat dhe mishin.
Më pas shtojmë domatet e grira, kripë e piper dhe i lëmë në zjarr të ulët. Shtojmë majdanozin. I hedhim më pas perimet në tavë. Më pas përgatisim masën me kos, vezë e djathë. Rrahim vezët, shtojmë miellin dhe kosin duke i përzier mirë të mos krijohen kokrriza. E hedhim këtë masë mbi perimet dhe në fund shtojmë djathin e grirë.
E pjekim për 40 minuta në furrë të parangrohur për 40 minuta derisa sipërfaqja të marrë ngjyrë të kuqërremtë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment