Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Prizreni është një qytet i cili na mirëpret jo vetëm me arkitekturën fantastike, bukuritë e tij, por edhe me gatimet tipike si tava e Przirenit, toplijat, pitalkat, byrekët, gjevrekët, suxhukun, etj. Sot do të ndalemi tek receta e tavës tipike të këtij qyteti e cila është shumë e shijshme sepse bashkon shijet e perimeve, vezëve, djathit, etj. Le të shohim hap pas hapi si përgatitet:
Grimë imët qepët. Lajmë perimet e tjera dhe i presim në kubikë. Në një tigan të madh nxehim pak vaj ulliri, shtojmë qepët, patëllxhanët, specat dhe mishin.
Më pas shtojmë domatet e grira, kripë e piper dhe i lëmë në zjarr të ulët. Shtojmë majdanozin. I hedhim më pas perimet në tavë. Më pas përgatisim masën me kos, vezë e djathë. Rrahim vezët, shtojmë miellin dhe kosin duke i përzier mirë të mos krijohen kokrriza. E hedhim këtë masë mbi perimet dhe në fund shtojmë djathin e grirë.
E pjekim për 40 minuta në furrë të parangrohur për 40 minuta derisa sipërfaqja të marrë ngjyrë të kuqërremtë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment