Kofshë viçi me shampanjë

Kofshë viçi me shampanjë

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 1 ore 25 minuta Koha e gatimit: 55 minuta

Nëse po mendonit për një pjatë të rafinuar, ndoshta për një drekë apo darkë festive, apo keni të ftuar të rëndësishëm, atëherë përgatisni kofshë viçi me shampanjë. Bëhet fjalë për një pjatë të dytë mishi të rafinuar dhe shumë të shijshme: miqtë tuaj do të mbeten pa fjalë.

Ingredientët

  • 800 gr kofshë viçi
  • 2 qepë të vogla
  • 1 gjethe dafinë
  • 1 lugë kafeje niseshte misri
  • 2 degë selinoje
  • 1 degë boronice
  • 1 kungulleshkë
  • 60 gr gjalpë
  • 1 karotë
  • 2 gota shampanjë
  • Kripë
  • Piper

Udhëzimet

1

Skuqni mishin e viçit në një tigan me 20 gr gjalpë, shtoni karotën, selinon dhe kungulleshkën e prerë në kubikë, 1 gjethe dafinë, 1 degë boronice, kripë, piper e një gotë shampanje. Prisni të avullojë pjesërisht, mbulojeni me kapak dhe gatuajeni në zjarr shumë të ulët për 45 minuta duke e kthyer here pas here mishin.

2

Shampanjën e mbetur ziejeni në një tenxhere me dy qepët e grira derisa të ketë avulluar treçerku; shtoni një lugë niseshte misri, gjalpin e mbetur dhe përziejeni këtë masë me një rrahëse vezësh derisa të krijohet një salcë e trashë. Pasi të keni vendosur mishin në pjatën e servirjes, shtojini sipër këtë salcë.

Lini një koment